Ενεργειακή Αναβάθμιση Κατοικιών: Πραγματοποιηθήκαν με επιτυχία 2 εκδηλώσεις στον Δήμο Αγίων Αναργύρων & Καματερού

Reverter-Events-AgioiAnargiroiKamatero

Με χαρά ανακοινώνουμε την επιτυχημένη διεξαγωγή δύο σημαντικών εκδηλώσεων στον Δήμο Αγίων Αναργύρων/Καματερού (ανακοίνωση στην ιστοσελίδα εδώ και εδώ), με κύριο θέμα “Τα Οφέλη από την Ενεργειακή Αναβάθμιση των Κατοικιών” στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE “REVERTER”. Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2023 στο Α’ ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, ενώ η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2024 στο Α’ ΚΑΠΗ Καματερού. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν συνολικά 95 άτομα.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων & Καματερού συμμετέχει ενεργά και με μεγάλη ευαισθητοποίηση στην ενημέρωση των δημοτών του για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Οι ομιλητές στις δύο εκδηλώσεις ήταν οι εξής:

  • Δημήτρης Δαμίγος: Συντονιστής του έργου REVERTER, Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
  • Γιώργος Παυλικάκης: Γενικός Γραμματέας της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.
  • Βίκυ Τζέγκα: Νομική Σύμβουλος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Οι ομιλίες τους επικεντρώθηκαν στη σημασία της ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών ως κρίσιμου παράγοντα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη μείωση του ενεργειακού κόστους. Οι εκδηλώσεις είχαν ως σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στην κατοικία τους, τη συμμετοχή τους στις δράσεις του έργου (π.χ. επίσκεψη από ενεργειακό πρεσβευτή του έργου) και γενικότερα την ενθάρρυνση της υιοθέτησης βιώσιμων πρακτικών.