3 Εκπαιδεύσεις μέχρι στιγμής στο πλαίσιο του προγράμματος REVERTER

REVERTER's Training

1η Εκπαίδευση για το “One Stop Shop” στα γραφεία της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. εκπαίδευση στο προσωπικό και στους εθελοντές της για το γραφείο «υπηρεσιών μίας στάσης, το οποίο θα λειτουργήσει στην έδρα της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., όπου οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται, ώστε να βρουν βοήθεια για τα βήματα που απαιτούνται για να αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία τους, τις βέλτιστες για την κάθε περίπτωση τεχνικές λύσεις, τις υπάρχουσες δυνατότητες χρηματοδότησης (π.χ. πρόγραμμα «Εξοικονομώ»), μέχρι και τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Εκπαιδευτές του σεμιναρίου ήταν ο Δημήτρης Δαμίγος, συντονιστής του έργου REVERTER, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εκπρόσωποι του ΚΑΠΕ.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 15 άτομα.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές για την εξαιρετική ενημέρωση.

2η Εκπαίδευση για τους ενεργειακούς πρεσβευτές

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27/02/2024 με επιτυχία η εκπαίδευση στην τεχνική και κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αγίων Αναργύρων & Καματερού με εκπαιδευτές τον Δημήτρη Δαμίγο, συντονιστής του έργου REVERTER, καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τη Βίκυ Τζέγκα, νομική σύμβουλος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Στόχος της εκπαίδευσης ήταν η ενημέρωση του προσωπικού προκειμένου να δράσουν ως Ενεργειακοί Πρεσβευτές σε κατ’ οίκον επισκέψεις ευάλωτων ομάδων με στόχο την παροχή εξειδικευμένων συμβουλών, ώστε να βελτιώσουν το επίπεδο άνεσης της ζωής τους και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος του σπιτιού τους.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 12 άτομα.

3η Εκπαίδευση για τους ενεργειακούς πρεσβευτές

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα γραφεία της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 η εκπαίδευση στο προσωπικό της αλλά και σε εθελοντές που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συνδράμουν στο έργο REVERTER ως Ενεργειακοί Πρεσβευτές για τις κατ’ οίκον επισκέψεις σε ευάλωτες ομάδες, με εκπαιδευτή τον Δημήτρη Δαμίγο, συντονιστή του έργου REVERTER, καθηγητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στόχος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων ως προς την προσέγγιση και επικοινωνία των ευάλωτων νοικοκυριών, την ενημέρωσή τους για την εξοικονόμηση ενέργειας και τα προγράμματα αναβάθμισης κατοικιών, όπως και την επίσκεψή τους στην υπηρεσία μιας στάσης της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., προκειμένου να βελτιώσουν το επίπεδο άνεσης της ζωής τους και να μειώσουν το ενεργειακό κόστος του σπιτιού τους.

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν 15 άτομα.